Daca vrei sa fii iubit, iubeste!

Imagine

Dar ce este iubirea?

Totii avem macar o idee vaga despre ce ar putea fii iubirea:  Imbratisari, saruturi, emotii,piele catifelata,  parfum fin ,buze moi, caldura, dorinte, nopti pierdute, promisiuni,zambete,dans, lacrimi, fluturi in stomac,mesaje de buna dimineata si de noapte buna, suferinta, micniuni, noapte,aventura, dezamagire,incredere,sperante,vise,inocenta,energie, viata, fericire,amintiri in doi, nerabdre, entuziasm,licurici (pentru ca iubirea e magica) dor, loialitate, spontenaitate, creativitate,dependenta de celalalt, gelozie….si in cele din urma frica…..frica din cauza ca nu mai detii controlul asupra  a ceea ce ti se intampla, asupra ta, pentru ca esti dispus sa faci orice pentru celalalt, pentru ca aceasta persoana ar putea face orice ar vrea cu tine.  Te-ar putea chiar distruge. “E periculos sa iubesti! Iubirea e ca  un drog. La inceput ai senzatia de euforie, de abandon total. Apoi, a doua zi vrei mai mult, inca nu e un viciu dar iti place senzatia si iti inchipui ca o poti tine sub control. Te gandesti la persoana iubita vreme de doua minute si uiti de ea vreme de trei ore.  In scurt timp insa, te obisnuiesti cu acea persoana si incepi sa fii complet dependent de ea.  Acum te gandesti la ea trei ore si o uiti doua minute. Daca ea nu e langa tine, incerci aceeasi senzatie ca si drogatii cand nu isi obtin drogul. In acel moment, asa cum drogatii fura si se injosesc ca sa faca rost de ceea ce le trebuie, si tu esti dispus sa faci orice pentru dragoste.” Sa iubesti cu adevarat e infricosator. Cel putint pentru mine.

Multe persoane confunda atractia fizica sau senzatia de fluturi in stomac, nevoia de a avea pe cineva, nevoia de a fii iubite sau frica de singuratate  cu iubirea. La inceput in starea de indragosteala cel putin, proiectam in celalat dorintele si asteptarile noastre. De aceea pare perfect si este atat de fascinant pentru noi. Intaia este vorba de atractie fizica, dupa care esti curios, vrei sa descoperi mai mult despre celalalt, dupa care sesizezi  ca nu poti fara celalalt, ii descoperi defectele dar ceea ce iti ofera iti e suficient, si treci peste. Si uite asa pana sa realizezi ajungi sa iubesti  acea persoana mai mult decat orice pe lumea asta, mai mult chiar decat pe tine insuti.

O dovada de iubire este sa cerem, sa oferim, sa ascultam sa raspundem, nu sa fim muti asteptand minuni. Dragostea matura implica teluri de viata comune, evolutie comuna, participare reciproca, intelepciune, empatie si multe altele.

Dar tu probabil ca stii deja ce e iubirea, sau cel putin asa crezi. Am dreptate? Tu nu esti  ca ei, ca restu.  Tu esti sincer in legutura cu sentimentele tale. Esti sincer, cel putin cu tine. Tu esti sigur cand iubesti, nu doar ti se pare, tie nu iti e frica de singuratate, pentru ca iti esti suficient siesi, ai suficienta incredere in tine incat sa nu cazi in capcana asta. Nu? Tu nu ai  nevoie de ea, tu  iubesti acea persoana  cu toata fiinta ta, fiecare bucatica din tine striga asta. Tu ai nevoie de ea doar ca sa respiri, ceea ce probabil nu te va speria, nu ca pe mine. Dar e inregula sa iubesc, sa imi fie teama, sa visez,  pentru ca asta inseamna sa traiesc,asa e?

Advertisements

6 thoughts on “Daca vrei sa fii iubit, iubeste!

  1. Frumos fragment. L-am citit prima oara intr-un volum, ce ne spunem cand nu ne vorbim sau in niste raspunsuri. “Te gandesti la persoana iubita vreme de doua minute si uiti de ea vreme de trei ore. In scurt timp insa, te obisnuiesti cu acea Acum te gandesti la ea trei ore si o uiti doua minute. Daca ea nu e langa tine, incerci aceeasi senzatie ca si drogatii cand nu isi obtin drogul. In acel moment, asa cum drogatii fura si se injosesc ca sa faca rost de ceea ce le trebuie, si tu esti dispus sa faci orice pentru dragoste.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s